Ankara Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

  • Anasayfa
  • Ankara Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Ankara Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Ankara Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Ecobox Şarj, plug-in hibrit (PHEV) ve tam elektrikli (BEV) araçların çalıştırılabilmesi için Ankara şarj istasyonu hizmeti sunuyor. Bu hizmet ile araçlara elektrik enerjisi yükleniyor. Elektrikli şarj istasyonları aracılığıyla araçlara özel konektörler entegre edilir. Özel konektörler, elektrikli şarj konektörü standartlarına uygun olarak geliştirilmiştir.

Elektrikli araçların kullanımının artmasıyla birlikte şarj istasyonları da yaygınlaştı. Ankara şarj istasyonu çeşitleri, yenilebilir enerji için hayati önem taşıyor. Şarj istasyonları, karbon emisyonunu azaltarak çevre sağlığını üst düzeye çıkartır. Firmamız, yüksek akım ve voltajlarda daha hızlı şarj eden istasyonlar tasarlıyor. Elektrikli şarj istasyonları, herhangi bir alana konumlandırılarak kablo ile araçların dolmasını sağlar.

 

Ankara Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Sistemi Nedir?

 

Şarj istasyonları, elektrikli araçların bataryalarını doldurur. Şarj üniteleri, elektrikli araçlara enerjiyi kontrollü şekilde aktarır. Araçlara ihtiyacı olan elektrikli enerjinin aktarılabilmesi için bazı standartlar göz önünde bulundurulur. Elektrikli araçlara uygun kapasitede alt yapı ve alçak gerilim tesisatı inşa edilir.

Elektrikli araçların güvenli şekilde bataryalarının doldurulması için Ankara şarj istasyonu, IEC 62196 isimli uluslararası şarj istasyonu standartlarına göre hizmet veriyor. Belirtilen bu standartlara uygun olarak kullanılan elektrik miktarı ücretlendirilir.

62196 uluslararası şarj istasyonu standartlarına göre elektrik enerjisi, araçlara üst kalitede aktarılır. Kaliteli elektrik enerjisi aktarımı için şarj istasyonunda yer alan elektrik panosunun beslenmesi gerekiyor. Bunun içinde harmonik filtreleme ünitesiyle kompanizasyon çalışması yapılır.

 

Ankara Elektrikli Şarj İstasyonu Ünitelerinin Özellikleri

 

Ankara şarj istasyonu üniteleri hem kamusal alanlara hem de özel konutlara kurulur. Kurulumu uzman ekipler tarafından gerçekleştirilir. Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra elektrikli araçların bataryası kolayca doldurulur. Standart şarj ünitelerinde elektrik akımı 3 faz şeklinde dağıtım panelinden geçerek kablolarla araç bataryalarına aktarılır. Bu işlem, kablonun aracına takılmasıyla gerçekleşir.

Dünya genelinde en çok kullanılan şarj istasyonu üniteleri, AC ve DC akımlı olanlardır. Şarj ünitelerindeki faz sayılarıyla bataryanın şarj edilme süresi arasında bağlantı vardır. Tek fazlı üniteye bağlanan batarya ortalama 6-8 saat içerisinde şarj edilir. 3 fazlı şarj istasyonu ünitesiyse yaklaşık 30 dakikada bataryayı doldurur. Yarım saatte hızlıca dolan bir bataryayla elektrikli araç, ortalama 150 kilometre yol kat eder.

 

Ankara Şarj İstasyonu Üniteleri ve Elektrik Şebekesi Arasındaki Bağlantı

 

Ankara şarj istasyonu üniteleri ve elektrik şebekesi arasındaki bağlantının çok iyi incelenmesi gerekiyor. Enerji tüketimi taleplerinin artmasıyla bağlantılı olarak şehir şebekesi de yetersiz kalıyor. Böyle durumlara maruz kalmamak adına bölgelere şarj istasyonu tesisi kurulmadan önce mutlaka elektrik şebekesi kapasitesi kontrol edilir. Aynı zamanda şebekeyle ilgili bölgesel talep yoğunluğu da detaylı incelenir.

Şarj istasyonu kurulumu için şehir şebekesinin yeterliliği ve talep miktarları karşılaştırılır. Gerekli iyileştirmeler yapıldıktan sonra hem filtreleme hem de standart kompanzasyona başvurulur. Ayrıca şarj istasyonu ünitelerine mutlaka haberleşme ağının da kurulması gerekiyor. Kablosuz ve kablolu ağ üzerinden yapılan haberleşme, araç sahiplerine istasyon doluluk durumuyla ilgili bilgi vererek rezervasyon yaptırmalarını sağlar. Böylelikle uygun olan şarj istasyonlarına navigasyonla yönlendirilir. Ücretle ilgili bilgide bu sistem üzerinden aktarılır. Ankara şarj istasyonu üzerine entegre edilen haberleşme ağı, istasyon kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor.

 

Ankara Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Nasıl Çalışır?

 

Ankara şarj istasyonu ünitelerinin görevi, elektrikli araçlara elektrik enerjisi aktarmaktır. Üç ana bileşenin bir araya geldiği bu işlem için şu adımların takip edilmesi gerekiyor;

  1. Güç kaynağı olarak nitelendirilen elektrik şebekesi, şarj istasyonu içerisine enerjiyi aktarır.
  2. Şarj cihazı, istasyondan aktarılan enerjiyi kontrol eder.
  3.  Elektrikli araçların şarj portu ve şarj cihazı arasında bağlantı sağlanarak sonrasında enerjinin araca aktarılması sağlanır.

Elektrikli araçların şarjları, iki çeşit şarj istasyonu şebeke tipi ile doldurulur. Şarj istasyonu şebeke tipleri;

  1. Doğru Akım (DC)
  2. Alternatif Akım (AC) şeklindedir.

Doğru Akım (DC), yüksek hızlı şarj şeklinde isimlendirilir. DC şarj istasyonları, elektrikli araçların batarya kapasitesine göre şarjı, 1-4 saat arasında tam doldurur. AC şarj istasyonları ile elektrikli araçlar, standart ev prizleriyle doldurulur. AC şarj istasyonları, DC şarj istasyonlarına kıyasla bataryayı daha yavaş doldurur.

AC şarj istasyonlarında şebekedeki akım, elektrikli araçların üzerinde yer alan dönüştürücüyle doğru akıma dönüştürülüp bataryaya iletilir. Ankara şarj istasyonu ile ilgili daha detaylı bilgi için Ecobox Şarj ile iletişime geçebilirsiniz!