Şarj İstasyonu Kurulumu Fiyatı

  • Anasayfa
  • Şarj İstasyonu Kurulumu Fiyatı

Şarj İstasyonu Kurulumu Fiyatı

Şarj İstasyonu Kurulumu Fiyatı

Şarj İstasyonu Kurulumu Fiyatı

Ecobox Şarj, elektrikli araçların bataryasının elektrik enerjisiyle doldurulup hareket ettirilmesi için Ankara şarj istasyonu hizmeti sunuyor. Şarj istasyonları, elektrikli araçların kullanımının artmasıyla bağlantılı olarak yaygınlaştı. AVM, hastane vb. birçok yerin otoparkına şarj istasyonları kurulmaya başladı. Aynı zamanda halka açık şarj istasyonları da karayollarında arttı.

Elektrikli araçların hareket etmesini sağlayan şarj cihazlarının kurulumunu uzman kişilerin yapması gerekiyor. Aksi takdirde elektrik kaçağı vb. durumlardan dolayı güvenlik sorunu ortaya çıkabilir. AC (alternatif akım) ve DC (doğru akım) şeklinde şarj istasyonları ikiye ayrılıyor. AC şarj istasyonları, iş yeri ve evlerde kullanılıyor. AC şarj istasyonları, düşük güçle çalışıyor. Bu sebeple bataryayı yavaş şarj ederler. DC şarj istasyonlarıysa yüksek güçte çalıştığı için şarj işlemini kısa sürede gerçekleştiriyor.

Şarj İstasyonu Fiyatları

Ankara şarj istasyonu kurulum fiyatlarını etkileyen en önemli unsur, istasyonun DC mi yoksa AC mi olduğudur. AC şarj istasyonlarının temel gereksinimleri az olduğu ve DC’e göre yavaş şarj ettiği için maliyeti azdır. DC şarj istasyonlarıysa teknik anlamda daha detaylı özelliklere sahip olduğundan fiyatı biraz yüksektir.

Farklı şarj istasyon tiplerinin kurulum fiyatları şu şekildedir;

  • DC şarj istasyonları, genel olarak kent merkezleri ve otoyol gibi trafiğin yoğun olduğu yerlerde kuruluyorlar. DC şarj istasyon çeşitleri, direkt elektriği aktarıyor. Tam olarak 50 ile 350 kWh arasında güç sağlıyorlar. DC şarj istasyonlarının kurulum maliyeti, 50.000-100.000 dolar arasında değişiyor.
  • AC şarj istasyonlarıysa doğrudan elektrik şebekesine bağlanır. Akabinde elektrikli aracın bataryasının şarj edilmesi için alternatif akım sağlanır. AC şarj istasyonları, 3-22 kWh güç sağlıyor. AC’nin şarj etme süresi, bataryanın şarj seviyesi ve boyutuna göre değişiyor. AC şarj istasyonlarının kurulum fiyatı, 1.000-3.000 dolar aralığındadır.
  • Hızlı şarj istasyonları, DC şarj istasyonlarıyla benzer özelliklere sahiptir. Yalnız DC şarj istasyonlarından daha yüksek güç üretiyorlar. Hızlı şarj istasyonları, 350 kWh’a kadar güç üreterek bataryayı ortalama 10-30 dakika içerisinde dolduruyorlar. Hızlı şarj istasyonları; otel, alışveriş merkezleri gibi insan kalabalığının çok olduğu yerlere kurulur. Hızlı şarj istasyonlarının kurulum maliyeti de DC şarj istasyonlarına kıyasla yüksektir. Hızlı şarj istasyonu fiyatları, 100.000-200.000 dolar aralığında değişiyor.

Şarj İstasyonu Kurulumunda Altyapı Oluşturma Fiyatı

Şarj istasyonu kurulumu maliyetini etken faktörler içerisinde altyapıda yer alıyor. Elektrikli araç şarj istasyonu kurabilmek için öncelikle ev, iş yeri ve sitede uygun bir alan belirlenmelidir. Belirlenen alan çevre düzenlemesi kapsamında şarj istasyonu kurulabilecek hale getirilir. Şarj istasyonu kurulurken gerektiği takdirde zemin yapısının üzeri kapatılabilir.

Çevre düzenlemesi çalışmalarının yapılmasının ardından elektrik altyapısı oluşturulur. AC şarj istasyonlarında alt yapı çalışmaları çok maliyetli değildir. Özellikle elektrik altyapısı için kablolama, gerekli trafo kurulumu gibi birkaç düzenleme yapılabilir. DC şarj istasyonlarındaysa elektrik enerjisi sağlamak daha maliyetlidir. Mevcut enerji hattı yeterli olmayabilir. Böyle bir durumda enerji sağlayıcısından güçlendirme temin edilir. Bu işlemde çok maliyetlidir. DC şarj istasyonlarında kablolama ve trafo işleri de maliyetlidir.

Şarj İstasyonu Gerekli Teknik Altyapı Gereksinimleri

Ankara şar istasyonu kurmak için gerekli teknik altyapının sağlanması gerekiyor. Bu teknik altyapı gereksinimleri şöyle sıralanabilir:

  1. Güç Kapasitesi

Elektrikli şarj istasyonunun kurulacağı alanda mevcut elektrik altyapısı, şarj istasyonunun güç kapasitesini karşılamalıdır. Ecobox Şarj, şarj istasyonlarının kurulum aşamasına geçmeden önce ilk olarak alandaki elektrik altyapısını detaylı inceliyor. Böylelikle altyapıdan kaynaklı ortaya çıkabilecek yangın gibi durumların önüne geçilir. Alandaki altyapının güçlendirilmesiyse hem maliyet hem de zaman açısından sıkıntılıdır. Elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu projesi kapsamında gerekli altyapı iyileştirmeleri yapılır. Aynı zamanda güç kapasitesi analizleri de gerçekleşir.

  1. Şarj Teknolojisi

Elektrikli araçların bataryasının doldurulması için kurulacak şarj istasyonlarında tasarlandıkları teknolojiye de bakmak gerekiyor. AC şarj istasyonları, şarjı yavaş şekilde doldurur. Elektrikli araçların uzun süreli park alanlarında ya da tüm gece şarj edilmesini sağlıyor. DC şarj istasyonlarıysa kısa zamanda çok miktarda elektrik enerjisinin transferini yapıyor. Elektrikli araçların şarj işlemi için istasyon seçilirken özellikle operasyonel verimliliği ve ihtiyaçların göz önünde tutulması gerekiyor. Ecobox Şarj ile iletişime geçerek Ankara şarj istasyonu kurulumu fiyatları ve gerekli teknik gereksinimleri hakkında bilgi alabilirsiniz.