Ecobox Şarj, sürdürülebilirlik ve inovasyon kapsamında uzman ekibiyle Ankara şarj istasyonu hizmeti sunuyor. Elektrikli araçların çalıştırması için şarj istasyonları hem çevreci hem de ekonomik yakıt çözümleri sunuyor. Şarj istasyonları, düşük karbon salınımıyla elektrikli araçların şarj edilmesini sağlıyor. Şarj istasyonları, elektrikli araçların bataryasına elektrik enerjisi depolaması yapıyor.
Elektrikli şarj istasyonları, haberleşme donanımlarıyla desteklenmiştir. Elektrikli araç şarj istasyonu üniteleri, farklı farklı lokasyonlara kurulabiliyor. Firmamız kolay ulaşılabilir olmak için şarj istasyonlarını projelendiriyor. Bu proje kapsamında gerekli altyapıyı sağlayarak kurulum işlemini gerçekleştiriyor. Şarj istasyonları hem halka açık hem de bireysel lokasyonlara kuruluyor. Şarj istasyonlarının kurulum aşamasından sonrasındaki teknik desteğe kadar tüm aşamalarda firmamız hizmetinizdedir.
Elektrikli araçlar, DC şarj tipiyle şarj olur. Bu sebeple şebekeden gelen alternatif akım yani AC’nin DC’ye dönüştürülmesi gerekiyor. Elektrikli araç şarj istasyonlarında Mod 1, basit bir çalışma prensibine sahiptir. Elektrikli araçların direkt AC prizlerine takılarak şarj edilmesini sağlıyor. Mod 1, elektrikli araç bataryasının direkt monofaz prize bağlanarak şarj edilmesini ifade etmektedir. Yalnız bu aşamada şarj işlemi yavaş gerçekleşir.
Mod 2 istasyonunda Mod 1 ile aynı çalışma prensibine sahiptir. Mod 2’de elektrikli araç direkt trifaz prize bağlanıp şarj edilir. Mod 2’nin Mod 1’den farkı kablonun üzerinde adaptör yer almasıdır. Mod 2, Mod 1’e kıyasla çok yüksek akımla şarj ediliyor.
Mod 3 istasyonunda Mennekes tipli konnektörle şarj işlemi gerçekleşir. Elektrikli araçlara ihtiyaç duyulan enerji, Mennekes konnektöründeki pimlerin aracılığıyla şarj istasyonlarına iletilir. Mod 3, halka açık yerlerde kullanılmaktadır. Mod 3, IEC62196 şeklinde tanımlanır.
Mod 4 şarj istasyonuysa DC hızlı şarj olarak adlandırılıyor. AC diğer bir ifadeyle alternatif akımın DC yani doğru akıma dönüştürülmesidir. Bu işlem sonucunda yüksek akımlarla hızlı şarj işlemi gerçekleştirilir. Halka açık alanlarda kullanılabilen Mod 4, IEC62196 olarak tanımlanmaktadır.
Ankara şarj istasyonu çeşitleri, elektrikli araçların üzerindeki donanımla alakalı olarak 220V ev prizinden tutunda 400V sanayi prizine kadar elektrik enerjisi sunuyor. Şarj istasyonları, zaman ve mekâna bağlı kalmaksızın her yerde kullanılabilir. Dolayısıyla elektrikli araç kullanıcıları araçlarını diledikleri yerlerde kullanabilirler.
Şarj istasyonları lokasyona göre kurulabiliyor. Ankara’nın her yerinden bizimle iletişime geçerek elektrikli araç şarj istasyonu kurulum talebi oluşturabilirsiniz. Elektrikli araç kullanıcıları, şarj imkanlarından tutunda fiyata kadar birçok konuda bilgi alabilir. Ankara’da lokasyona göre şarj istasyonları;
Kısıtlı erişim alanlar; otopark alanları, ofislerin yer aldığı binalar ve sitelerdir. Halka açık alanlar; otoyollar, alışveriş merkezleri, oteller, dinlenme tesisleri ve otoparklardır. Bu noktalarda Mod 3 ve Mod 4 şarj tipleri kullanılabilir.
Özel erişimli alanlar, bireysel şarj ünitelerinin olduğu alanlardır. Özel erişimli alanlara kurulan şarj istasyonları, evlerde kullanılan elektrikli cihazlara benzer şekilde çalışır. Özel erişimli alanlarda şarj istasyonları, elektrik hizmeti aboneliklerine bağlanıyor. Bu bağlantı kapsamında elektrik akımı gerçekleştirilir. Özek erişimli alanlarda kişisel şarj istasyonları kurulur. Kişisel şarj istasyonlarını sadece istasyon sahibi ve onun izin verdikleri kullanır.
Ankara şarj istasyonu çeşitleri belirli teknolojilerde tasarlanmıştır. Elektrikli araçların şebekesindeki gücün kullanılmasına AC (alternatif akım) adı verilir. Evlerde kullanılan pil gücüyse DC (doğru akım) şeklinde adlandırılır. Birçok şarj istasyonlarında AC’yi DC’ye dönüştüren bir dönüştürücü vardır. Bu dönüştürücü fişe yerleştirilmiş şekilde tasarlanmıştır.
AC’yi DC’ye dönüştüren dönüştürücü, elektrikli araçların içerisine yerleştirilir. Dönüştürücü, elektrikli araçların aküsünü besleyen bir yapıya sahiptir. Günümüzde en çok AC şarj istasyonları kullanılıyor. Bahsettiğimiz dönüştürücü, DC şarj istasyonlarının içinde yer alıyor. DC şarj istasyonlarının içerisindeki dönüştürücü, direkt elektrikli araçların aküsünü besliyor. Dolayısıyla dönüştürme işlemi için başka yerleşik şarj cihazlarına gerek duymaz. Ecobox Şarj, kalite ve garanti çerçevesinde elektrikli araç şarj istasyonu çeşitleri sunuyor.
Ankara’da elektrikli araç şarj etme ile ilgili sıkça sorulan soru ve cevapları şu şekildedir:
Şarj istasyonu sistemi, şarj üniteleri ve elektrik panosunu besleyen kablolardan oluşuyor.
Elektrikli araç şarj istasyonlarının çıkış gerilimi monafazda 230V-AC, trifazdaysa 400V-AC olmalıdır.
Şarj istasyonu çıkışı eğer aracın prizine uyuyorsa o zaman takılabilir.